Pro sau contra…pro sau contra

Azi voiam să scriu despre multe, în sensul că până să ajung să mă aşez la calculator mi-au tot trecut idei prin cap, privind tot soiul de subiecte. Într-un final niciunul dintre acestea n-a ajuns să fie aşternut pe hârtie. Iar acum mă uit aici şi mă lupt cu o stare profundă de somnolenţă şi parcă niciun subiect nu mai merită menţionat. Ca toate lucrurile care, nefiind spuse la vremea lor, nu mai are rost să fie spuse după aceea.
În fond, de ce nu spunem lucrurile atunci când ar trebui? Uneori din lipsă de timp, alteori pur şi simplu dăm vina pe diplomaţie – „lasă că o să vină un moment mai potrivit”, „lasă că acum nu e cel mai indicat” – însă, de cele mai multe ori, în spatele acestei pseudo-diplomaţii zace doar o doză de teamă de consecinţe care mocneşte în fiecare dintre noi. Ne e teamă să spunem lucrurilor pe nume atunci când se întâmplă, ne e teamă de felul în care vom fi priviţi atunci când le spunem, de felul în care imaginea noastră va avea de suferit. Ne e teamă să ne arătăm adevărata părere pentru că „nu se face aşa”. Sau poate mă înşel eu. Poate că nici să cedezi impulsului de a spune mereu tot ce vrei nu e bine. Poate că e bine să aştepţi o vreme şi să „rumegi” lucrurile înainte de a le transformă în vorbe, înainte de a le face cunoscut şi altora produsul minţii sau inimii tale. Sau…
Sau. Până la urmă, indiferent dacă spui lucrurile mai devreme sau mai târziu, tot se vor găsi şi glasuri pro şi glasuri contra lor. Iar dacă doar te faci că le spui, învârtindu-te în jurul cozii sau urmând principiul „nici călare, nici pe jos”, se cheamă că n-ai coloană vertebrală. Nu-i bai însă. Şi nevertebratele sunt fiinţe vii. Unele chiar drăgălaşe.
Deviez însă. Evident că deviez. De fapt, deviez de la nimic. Umplu un spaţiu cu o opinie fără nicio concluzie pertinentă privind…niciun subiect concret. Cred că sunt doar frustrată că anul asta care mai are puţin şi se încheie a avut grijă să îmi toace mărunt răbdarea, şi acum mă răzbun pe cuvinte. Şi ele nu merită. Tocmai ele nu merită.

signature

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s